Lehed

reede, 11. september 2009

Vigadeparandused

• Kui seep esimese keetmise järel puhas ega tihe ei ole, tuleb ta ümber keeta. Selleks lõigatakse seep väikesteks tükkideks, lisatakse puhast nõrka soolvett (20 naela seebi kohta 1,5-2 pange vett, milles on veidi seebikivi) ja keedetakse. Seep sulab ja temas leiduvad rasvaosad muutuvad lõplikult seebiks, mis hangub palju tihedamaks.
• Kui keetmisel on liiga palju seebikivi kasutatud, jääb seep rabedaks. Siis aitab vähe, kui me seepi uuesti puhta pehme veega keedame ja hanguda lasema. Kui uut seepi keedame, võime vähem seebikivi kasutada ja selle asemel rabedat seepi juurde lisada. Kui seep on nii rabe, et teda mitte kuidagi pesemiseks tarvitada ei saa, võib teda väikesteks tükkideks lõigata ja vähekeevas vees hästi aeglaselt segades üles sulatada. Seesugust pehmet seepi võib siis pesemiseks kasutada.
• Kui seebikivi on aga liiga vähe, on seep kleepuv ja ei vahuta. Siis tuleb seepi uuesti keeta, lisades juurde rohkem seebikivi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar