Lehed

reede, 11. september 2009

Seebimassist seebi tegemine - algallikas ei meenu

Vaja läheb seebimassi - läbipaistvat või läbipaistmatut -, vormi ja soovi korral ka kaunistusi ja seebivärve.
Tükkideks lõigatud seebimass tuleb panna kaussi, see omakorda pliidil mulisevasse veenõusse. Seebimassi sulatamiseks veevannis kulub umbes pool tundi.
Sulanud massi võib toonida eri värvidega. Müügil on sinist, punast, kollast ja rohelist värvi, mida võib ka omavahel segada.
Seebimassi tuleb segada ettevaatlikult, muidu läheb see vahtu ja pärast on seebi sees mullid.
Soovitud toonis seebimass kallatakse vormi, olgu siis spetsiaalsesse seebivormi või näiteks kipsivormi, aga miks mitte ka sobiva kuju ja suurusega liivavormidesse.
Vedel seebivaht jahtub ja tardub paremini, kui viia vorm külma. Väikeses vormis kulub jahtumiseks viis kuni kümme minutit.
Omavalmistatud seepi võib kaunistada spetsiaalsete seebist valmistatud merekivikeste või lillekestega, mida leiab poest, aga sellele võib lisada ka veidi litreid või sädelust.
Kui teha ühe ja sama vormi sisse kaks ühesugust seepi ja voolida nende pinnad hästi sirgeks, võib pooled hiljem vedela seebimassi abil kokku liimida. Nii saab ruumilise südame, merekarbi või muu kujuga seebitüki.

Lisaks: Lihtne glütseriiniseebi retsept

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar