Lehed

reede, 11. september 2009

Seebi keetmisel vaja teada:

Seebis peaks olema vähemalt üks osa:
 Kõva rasva – tagab tugeva seebitüki, mis veega kokkupuutel kohe vedelaks ja vormist välja ei lähe. Sõltuvalt kombinatsioonist võiks kõva rasva seebis olla 30 – 65%.
 Vahtutekitavat rasva – seda võiks olla 10 – 25%. Päris levinud on siinkohal kookosrasv, kuid samuti palmirasv ja oliiviõli (see tekitab väga õrna ja väiksepoorilist vahtu).
  Eriti hooldavat õli – mina kasutan siinkohal tavaliselt mandliõli või rohelise avokaado õli või jojobaõli. Tavaliselt pannakse seda õli umbes 5% ning kui tahetakse eriti luksuslikku seepi, siis muidugi oluliselt rohkem.
  ”Pehmeid” õlisid – need pole väga hinnalised ja neil puuduvad erilised tunnused, kuid nad annavad lihtsalt hea seebi: rapsiõli, päevalilleõli, maisiõli, sojaõli jms.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar