Lehed

laupäev, 17. november 2012

Seebid kuivavad


         Sellel aastal seepi ei keetnud - vanad varud vaja likvideetida ennem. Ning kus sa ikka neid seepe kuivatad linnakorteris :(  Kuna sinna torukappi ka nagu igapäev ei vaata ja paraku on minu kodus tolmu, siis panin seebid sukapükstesse tolmu eest peitu. Nagu näha on neil seal hea rippuda ja kuivada.

         Suvel vedelesid seebid suvilas soojamüüril aga talveks sinna jätta ei saa - sealsed hiired armastavad seepi :)

        Ostsin suvel Hobipunktist seebivormi - minu arvamus, et see sobib rohkem ikka nende iluseebikeste tegemiseks.    

        Terta-pakk on siiski hulga parem vorm. Pole kahju katki teha, et seepi kätte saada ning kannatab vedelikku. Pane või iga seebiports ise pakki jahtuma. Valasin paksu seebimassi pakkidesse ning lasin hanguda. Mõni päev hiljem kallasin ettevaatlikult osa soopa välja ja hakkasin pakki lõhkuma. Kõikide pakkide põhja oli seda tekkinud, kuigi omaarust püüdasin küll vaid paksu sinna panna. Lisaks tuli väike kiht alumist osa uue seebimassi jaoks loovutada, sest see oli pehme ja vesine.

         Omalõbuks seebikeetmine ei tohiks minuarust vajada kalleid erivahendeid ... olgem leidlikud. 

reede, 16. november 2012

Aknavärvid ja niidikujundid


   


     Katsetus, kas nii saab ka?  

     Niidikujundid oleks pidanud jätma vist kile külge, siis ehk poleks aknavärvid üle äärte jooksnud. Mina sikutasin need lahti ja mõni päev hiljem proovisin seest täita. Kuused kipuvad eriti kobrutama :(

    Ääred saab kääridega küll siledamaks aga jah tehnika vajab veel arendamist...



kolmapäev, 14. november 2012

Porgand2


14.11.2012
 

   2 pisikest porgandit

Niidikujundid1


Kuna tulemas on jõulud ja lasteaias magusat eriti ei soovita, siis see idee oli nagu kingitus ka minule. Idee - tähekesed pärineb siit.




Kasutatud: sokitooriku niiti (vabrikust saadud üle 30 aasta tagasi), vanu värvilisi jämedaid puuvillaniite, PVA liimi ja paari sätendavat liimi.

Penoplasti sisse oli mõnus nõelu torkida :)


01.11.2012


laupäev, 10. november 2012

neljapäev, 1. november 2012

Roosa kreemikoogike


Kepphobune

Käisin pisikese tütrega vanalinnas käsitööpoodides nö. näitustel. Laps nägi ühes poes villasest sokist tehtud hobust ning sai kogemata mainitud, et võin sulle ka teha sokist looma kui soovid. 

Noh nädal aega hiljem ta siis sooviski.

Silmad: vanalt sussilt
Lakk: põlvikud
Sisu: svamm